Uudessa iOS 14 -käyttöjärjestelmässä varoitetaan käyttäjiä, kun sovellukset lukevat leikepöytää. Tämän avulla selvisi, että jotkut sovellukset lukevat leikepöytää enemmän kuin olisi tarve, kertoo MacRumors.

Esimerkiksi TikTok-käyttäjät, jotka päivittivät iOS 14 -käyttöjärjestelmään saivat jatkuvasti ilmoituksia leikepöydän käyttämisestä. Jäätyään tästä kiinni TikTok sanoi poistavansa ominaisuuden.

App Storesta löytyy jo päivitetty versio sovelluksesta ilman ominaisuutta. Uuden version lataaminen varmisti, että TikTok ei enää nähtävästi käytä leikepöytää. Yhtiö ei ole kertonut vielä aikeista poistaa ominaisuus muilta laitteilta vai oliko se käytössä pelkästään iPhoneissa.

Ennen iOS 14 -käyttöjärjestelmän julkaisua muutamat kehittäjät varoittivat käyttäjiä ja Applea, että sovellukset käyttivät leikepöytää ilmoittamatta siitä. TikTok ei olekaan ainoa sovellus, jonka huomattiin lukevan leikepöytää päivityksen jälkeen. Ainakin Starbucks, Overstock, AccuWeather ja useat uutissovellukset katsoivat leikepöytää.