TikTokissa seuraajia keränneet yhdysvaltalaiset tähdet ovat alkaneet valua pois TikTokista, Los Angeles Times kirjoittaa.

Esimerkiksi 18-vuotias TikTok-tähti Josh Richards ilmoitti tiistaina siirtyvänsä käyttämään Triller-nimistä kilpailijasovellusta ja kehottaa 20 miljoonaa faniansa tekemään samoin.

Uutinen tulee sen jälkeen, kun muiden muassa Yhdysvaltojen hallitus ilmaisi tyytymättömyytensä sovelluksen kiinalaisen omistajan Bytedancen datanhallintaa kohtaan.

Richardsin mukana Trillerille siirtyvät myös Griffin Johnson, Noah Beck ja Anthony Reeves. Yhteen laskettuina nelikon seuraajat muodostavat 47 miljoonan joukon.

Richardsilla on tosin oma lehmä ojassa, sillä hän siirtyy Trillerin palkkalistoille strategiajohtajaksi. Muut kolme ovat ostaneet Trillerin osakkeita.

Triller on yhdysvaltalainen musiikkivideosovellus, johon myös muun muassa Snoop Dog ja Lil Wayne ovat sijoittaneet rahojansa.

Bytedance syytettynä

Bytedancea on syytetty viime aikoina Kiinan hallituksen lukuun toimimisesta. Syytökset johtuvat osaltaan myös yhtiön tiukasta seulonnasta TikTok-videoiden suhteen.

Esimerkiksi vuoden 2019 toisen puoliskon aikana TikTok poisti alustaltaan lähes 50 miljoonaa videota. Yli 16 miljoonaa poistetuista videoista oli intialaisten käyttäjien julkaisemia ja 4,6 miljoonaa yhdysvaltalaisten.

Intiassa TikTok on kielletty kokonaan ja nyt myös Yhdysvallat miettii, miten palvelun kanssa pitäisi toimia. Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusvirasto sekä maan armeija ovat jo kieltäneet sovelluksen käyttämisen hallituksen laitteissa.