TikTok on suostunut maksamaan 92 miljoonan dollarin sakot kiistassa, joka koskee yksityisyydensuojan rikkomista, kirjoittaa ZDNet. TikTokia syytetään siitä, että se on käyttänyt käyttäjien biometristä dataa ilman lupaa.

Rikoksen vakavuutta korostaa sovelluksen kohderyhmä, sillä TikTok on ennen kaikkea nuorten suosiossa. Suuri osa sen käyttäjistä on alaikäisiä.

Syytösten mukaan TikTok on käyttänyt algoritmeja tunnistamaan kasvonpiirteitä videoissa ja suositellut niiden perusteella videoihin filttereitä ja tarroja. Algoritmeja on myös käytetty käyttäjien iän, sukupuolen ja etnisyyden arviointiin. Lisäksi väitetään, että käyttäjätietoja on lähetetty Kiinaan ja jaettu kolmansille osapuolille ilman lupaa.

TikTok on kieltänyt syyllisyytensä, mutta kertoo maksavansa jättisakot yhtä kaikki mittavan oikeusprosessin välttämiseksi. Yhtiö sanoo mieluummin keskittyvänsä sovelluksen käyttäjäkokemuksen kehittämiseen.

Sovelluksen käyttöehtoja tiukennettiin tammikuussa, minkä lisäksi sen videoita yhdistelevät duetto- ja parsi -ominaisuudet kiellettiin alle 16-vuotiailta.