Jos ajatellaan erilaisia työkaluja, joilla kuvakirjan tai minkä tahansa painotuotteen voi tehdä, oikean taitto-ohjelman voittanutta ei varmastikaan ole. Kuvakirjojen tulostusta tarjoavista valmistamoista jotkut tarjoavat mahdollisuuden toimittaa materiaali valmiina pdf-tiedostona.

Kuvat kirjaksi (ja FotoYks) on jopa tehnyt valmiit taittopohjat yleisesti käytössä olevalle Adobe InDesign -taitto-ohjelmalle sekä laatinut seikkaperäiset ohjeet, miten lopputuloksesta saa mahdollisimman hyvälaatuisen.

Toisaalta, kuinka monella on käytettävissään taitto-ohjelma – puhumattakaan sellaisesta, joka ymmärtäisi tietylle sovellukselle tehtyjä valmiita pohjia? Tai kuinka monella on riittävästi osaamista ja viitseliäisyyttä ryhtyä soveltamaan tällaisia ohjeita jollekin toiselle ohjelmalle?

Helpompiakin keinoja on olemassa. Mikrobitti tutustui suosittuihin palveluihin, joilla voi tehdä käteviä valokuvakirjoja.

Bitin oppaat opastavat kirjan tekemisessä kädestä pitäen: opas Google Photos / Googlen Kuvat -palveluun sekä opas iFolorin palveluun.

Googlen Kuvat-palvelulla on helppo tehdä valokuvakirjoja, mutta se on myös ominaisuuksiltaan verrattain rajoittunut. Ifolorilla on taas melkein kaikki mahdollista.

Käytännössä jokaisella valmistamolla on tarjota kirjan koostamista varten joko erillinen sovellus tai web-pohjainen palvelu. Useimmiten näihin on myös integroitu kirjan tilaamiseen ja maksamiseen liittyvät rutiinit.