Älykellot ovat nyt haluttuja tuotteita. Mikrobitti testasi elokuussa 8 erilaista älykelloa, joiden joukossa oli erittäin hyviä kelloja - edullisestikin voi saada hyvän älykellon.

Mutta kuinka edullisesti?

Päätimme etsiä markkinoiden halvimman älykellon, joka olisi niin edullinen, että kenellä tahansa olisi siihen varaa. Wish-verkkokaupasta löytyi niin törkeä tarjous, että siihen oli pakko tarttua: 3 euron älykello.

(Postituskulujen kera hinta kaksinkertaistui kuuteen euroon).

Ja ominaisuuksissa ei todellakaan pihtailtu. Smart Watch IP67 Waterproof Heart Rate Blood Pressure Monitor Fitness Tracker Men Sport Smart Band Wristbands for IOS Android -älykello kuulosti täydelliseltä laitteelta.

Mutta entä todellisuus? Ei ole kaikki kultaa mikä kiiltää. Kokeilussamme paljastui, että markkinointiosasto oli liioitellut useammassakin kohdassa.

Esimerkiksi kellon sykeanturi on vain kohouma laitteen muovivaloksessa, eikä sillä ole mitään tekemistä sykkeen tai saatikaan verenpaineen mittauksen kanssa. Sen alle ei ole edes piilotettu edes led-valoja imitoimaan todellisen sykeanturin ominaisuuksia.

Lopputuomiossa testaajalla ei ollutkaan muuta vaihtoehtoa kuin todeta että ”Huonoa: Kaikki”.

Lue kiinalaisen 3 euron älykellon testi.