Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan iPhonen hidastuminen kävi kyllä ilmi iOS-päivityksen muutoslokista, mutta kovin moni tuskin kiinnitti siihen huomiota.

Cookin mukaan Applen tarkoitus ei ollut se, että käyttäjät ostaisivat uuden iPhonen. Hän huomauttaa, että vanhempia malleja hidastaneen päivityksen muutoslokissa kerrottiin selvästi, minkälaisia ominaisuuksia kyseinen päivitys sisältää. Käyttäjien olisi vain pitänyt olla hieman tarkempia.

”Kun julkaisimme sen [iPhoneja hidastaneen päivityksen], kerroimme kyllä mikä se oli, mutta en usko kovin monen käyttäjän olleen hereillä”, Cook sanoi. ”Ehkä meidän olisi pitänyt esittää asia selvemmin”, hän pohtii.

”Haluamme pyytää vilpittömästi anteeksi kaikilta niiltä, jotka luulivat meillä olleen jonkinlaisia taka-ajatuksia”, Cook pahoittelee viitaten syytöksiin, joiden mukaan Apple hidasti vanhoja iPhone-malleja vain myydäkseen enemmän uusia.

Applea vastaan on nostettu lukuisia joukkokanteita, joista ronskeimmassa yhtiöltä vaaditaan jopa 999 miljardin dollarin vahingonkorvauksia.