Tinderin taustayhtiö Match Group paljasti mielenkiintoisen tiedonmurusen kertoessaan talousluvuistaan. The Vergen mukaan Tinderiin on tulossa videopuhelut mahdollistava ominaisuus vielä tämän vuoden aikana. Sen tarkempia tietoja uudesta ominaisuudesta ei olekaan saatavilla, vaikka Verge niitä yritti yhtiöltä udella.

Kyseisen ominaisuuden lanseeraus herättää välittömästi epäilyksiä ihmisten käyttäytymisestä videochateissa. Tekstintunnistuksella on helppo automaattisesti tunnistaa häirikkökäyttäjät, mutta videolta ei-toivottua sisältöä on vaikeampi havaita. Ilmeisesti videotoiminnossa aiotaan kuitenkin hyödyntää kuvantunnistusta, joko Tinderin itse rakentamaa tai kolmannelta osapuolelta ostettua ohjelmistoa.

Tinderin ja muiden deittipalveluiden käyttömäärät ovat koronavirustilanteen vuoksi hurjassa kasvussa. Esimerkiksi huhtikuussa alle 30-vuotiaat naiset käyttivät sovellusta päivittäin 37 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajalla helmikuussa. Kaikissa Match Groupin deittialustoissa vilisi viestejä 27 prosenttia enemmän kuin helmikuun vertailujaksolla.