Erityisesti TikTokissa leviää videoita, joissa nuoret somettajat hehkuttavat uutta riskisijoituskohdetta, Earth 2 -peliä.

Kyse ei ole osakkeista tai kryptovaluutasta, vaan virtuaalisista ”tonteista”, joita sijoittajat voivat ostaa pelistä. Nuorille suunnatuissa videoissa hehkutetaan nopeita voittoja. Peliä verrataan bitcoiniin, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä kryptovaluuttojen kanssa.

Mikrobitti tutustui Earth 2 -ilmiöön.

”Pelin” kehittäneen australialaisen E2:n mukaan Earth 2 on ”virtuaalinen kopio maapallosta”, jonka tarkoituksena on mallintaa koko planeetta valtavaksi pelimaailmaksi. Varsinaista peliä ei ole vielä olemassa, mutta pelaajat voivat jo ostaa minkä tahansa maa-alueen virtuaaliselta Tellukselta.

Tästä syystä Earth 2:n kohdalla on hankala puhua pelistä, sillä mitään peliä ei vielä ole olemassa.

Hämärätaustainen Earth 2 on herättänyt epäilyksiä, ja pelin on epäilty olevan pyramidihuijaus. Uusia ”pelaajia” houkutellaan alennuskoodeilla, alati arvoaan nostavilla tonteilla ja suureellisella lupauksilla. Pelinkehittäjät maalaavat suureellista mielikuvaa pelistä, jonka kautta pelaajat voivat vielä jokin päivä ansaita elantonsa.

Mikrobitin toimittaja päätti ottaa riskin, ja ostaa kaksi virtuaalista ”tonttia” Helsingistä. Jo parissa viikossa sijoitusten arvo on palvelun mukaan noussut yli 9 prosenttia. Tarkkasilmäinen kuitenkin huomaa, ettei valuuttaa ilmoiteta dollareina, vaan pelinsisäisinä E$-krediitteinä.

Palvelu muuttuu entistä hämärämmäksi, mikäli käyttäjä tutustuu käyttöehtoihin. Rahat palvelusta pois vetävä käyttäjä ei välttämättä nimittäin saa sijoituksiaan takaisin dollareissa, vaan pelinkehittäjän itsensä kehittämän kryptovaluutan muodossa.

Saako toimittaja rahoilleen tuottoa vai ei? Seuraa erikoisen pelin –tai huijauksen – kehitystä Mikrobitissä.