Päivitys 13.09 - Lisätty tieto DNA:n ongelman tilapäisyydestä.

E-sim-liittymät ovat käytännössä kuin virtuaalisia sim-kortteja, jotka ohjelmallisesti tekevät saman kuin perinteinen puhelimen sisään tökättävä älykortinpalanen.

Toistaiseksi e-simit ovat vielä kohtuullisen harvinaisia, mutta niitä käytetään etenkin älykelloissa ja myös Apple on lisännyt e-sim -liittymät tuoreimman sukupolven iPhoneihin ja iPadeihin. E-sim vaatii erikseen tuen myös operaattorilta.

Mikrobitti kokeili, miten e-sim -liittymä otetaan käyttöön.

Kokeilu nanosim-liittymän vaihdosta e-simiin ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, vaikka operaattorina toiminut DNA on markkinoinut e-simiä jo kolmen kuukauden ajan.

Vaihto ei nimittäin onnistu netissä, vaan vaihto pitää tehdä skannaamalla qr-koodi fyysiseltä kortilta.

Testitapauksessa tosin vaihtoprosessi piti jättää sikseen puolentoista tunnin yrittämisen jälkeen, kun e-sim-aktivoinnissa ilmeni ongelma. Apua ei ollut edes tukipuhelimeen soittamisesta. Kovan säädön jälkeen vaihto lopulta onnistui, vaikka myymälässä pitikin vierailla kahdesti. DNA kertoi myöhemmin, että mainittu ongelma ei ollut pysyvä eikä pitkäkestoinen, vaan tilapäinen häiriö, joka johtui järjestelmään jutun teon aikaan tehdystä päivityksestä.

Lue e-simin vaihtamisesta lisää Mikrobitistä.

Lue myös: