Ensin Ubuntu-läppäreistä tuttu laitevalmistaja System76 ilmoitti julkaisevansa oman Pop!_OS-käyttöjärjestelmän. Nyt saksalainen Tuxedo Computers aikoo julkaista omansa.

Tuxedo Computers tunnetaan niin ikään Ubuntu-läppäreistä, mutta tavallista Ubuntu-kokemusta on muokattu yhtiön toimesta rankalla kädellä.

Tuxedon tuleva käyttöjärjestelmä perustuu kuitenkin Ubuntuun ja Xfce-työpöytäympäristöön, käytännössä siis Xubuntuun. Yhtiö lupaa työskennellä tiiviissä yhteistyössä Xubuntun kehitystiimin kanssa.

Xubuntu tunnetaan Ubuntua huomattavasti kevyempänä Linux-jakeluversiona, kiitos Xfce-työpöytäympäristön. Kyseessä on kuitenkin kuluttajamarkkinoilla hieman harvinaisempi työpöytäympäristö, joka tulee varmasti jakamaan mielipiteitä.

Yksinkertaisuuteen ja muokattavuuteen luottava Xfce on täysin toisenlainen ympäristö kuin raskas ja käyttäjän puolesta valmiiksi ajateltu Unity tai Gnome, johon Ubuntun perusversio tulee lokakuusta eteenpäin pohjautumaan.

Tuxedon Xubuntu sisältää kuitenkin runsaasti muokkauksia, kuten uudistetun ulkoasun ja uudemman Linux-ytimen.

Yhtiön toimitusjohtaja Vinzenz Vietzken mukaan Tuxedolla ollaan työskennelty oman käyttöjärjestelmäprojektin parissa jo pidempään. Käyttöjärjestelmän kehityksessä on otettu huomioon yhtiön saama käyttäjäpalaute sekä omat testit, joiden tulokset ovat tukeneet Xubuntun valintaa, Softpedia kirjoittaa.