Sledgehammer Gamesin perustajat Glen Schofield sekä Michael Condrey vahvistavat, että toiselle maailmansodalle oli myös vaihtoehto.

Seuraava Call of Duty palaa juurilleen toisen maailmansodan kuumimpiin kahinoihin. Yhtä hyvin peli olisi voinut kuitenkin sijoittua kaukaiseen tulevaisuuteen, sillä Sledgehammer Gamesilla pohdittiin myös jatko-osaa Advanced Warfarelle.

Schofieldin ja Condreyn mukaan on kuitenkin tärkeintä, että kehitystiimi sitoutuu projektiin ja suhtautuu siihen asiaankuuluvalla intohimolla, sillä kyseessä on parhaimmillaan – tai pahimmillaan – kolme vuotta tai jopa pidempään kestävä rykäisy, VentureBeat kirjoittaa.

Jaakobinpainin ja äänestysten jälkeen kehitystiimi kuitenkin päätyi tekemään perinteisemmän, toiseen maailmansotaan sijoittuvan Call of Dutyn siitäkin huolimatta, että ensimmäinen Advanced Warfare keräsi erinomaiset arviot.

Jokainen Sledgehammer Gamesin Activisionille kehittämä Call of Duty on viety ensin tiimin sisäiseen äänestykseen. Välillä äänestys on päätynyt tasatilanteeseen, mistä johtuen tulevan pelin sisältö käydään kohta kohdalta läpi, ja jokaisen kehittäjän huolet otetaan huomioon, Schofield vahvistaa.