Tor-verkon kehittäjänä työtä tehnyt Mike Perry haluaa näyttää maailmalle, että Android-puhelimesta voi tehdä paljon nykyistä turvallisemman version. Hän on nyt julkaissut prototyypin alustasta, jonka työnimi on ”Mission Improbable” (Epätodennäköinen Tehtävä”).

Laite perustuu Copperhead OS -alustaan ja käyttää Androidille kehitettyä OrWall-palomuuria, joka ajaa kaiken liikenteen Tor-verkon läpi, kertoo Android Authority.

Prototyyppialusta toimii tällä hetkellä ainoastaan Googlen Nexus- ja Pixel-laitteilla. Ne ovat Perryn mukaan ainoita Android-laitteita, joilla voi muokata laitetta ja sen tiedostojärjestelmää varmasti ja tietoturvallisesti.

Mission Improbable ei ole vielä selkeä askel oikean Tor-puhelimen kehittämisessä, vaan demo, jonka tarkoitus on osoittaa että tietoturvallinen puhelin on mahdollista kehittää. Perryn mukaan laite osoittaa suuntaa ekosysteemin kehittämiselle sellaisella tavalla, joka kunnioittaa myös huipputurvasta kiinnostuneita käyttäjiä.

Android Authority huomauttaa kuitenkin, että kyseessä ei ole mikään mattimeikäläisen älypuhelin: Perryn mukaan sen asennus ja käyttö vaatii Linux-tuntemusta. Halukkaat voivat ladata Mission Improbablen GitHubista.