Kauppa toteutetaan vaiheittain, ja ensimmäisen vaiheen kauppahinta on 560 miljoonaa dollaria. Ensimmäisessä osassa Zynga saa 80 prosenttia osakkeista. Kaupassa yhtiön kokonaisarvoksi tulee 700 miljoonaa dollaria eli noin 610 miljoonaa euroa.

"Meille tuli useita vaihtoehtoja ympäri maailmaa, eri tahot halusivat keskustella sijoittamisesta ja muista vaihtoehdoista. Pohdimme sitä tiimin ja pääomasijoittajiemme kanssa. Meille on tärkeää, että voimme säilyä itsenäisenä ja säilyttä oman luovan vapautemme. Olemme vasta raapaisseet pintaa, mihin pelimme voi päästä", Small Giant Gamesin toimitusjohtaja Timo Soininen sanoo Talouselämälle.

Myyjinä kaupassa ovat sijoitusyhtiöt EQT Ventures ja Creandum, Small Giant Gamesin perustajat ja henkilöstö sekä joukko muita sijoittajia. Zynga ostaa loput 20 prosenttia osakkeista kolmen vuoden kuluessa, ennalta sovittujen kannattavuustavoitteiden perusteella.

Kauppahinnasta noin 330 miljoonaa dollaria maksetaan käteisenä ja noin 230 miljoonaa dollaria Zyngan osakkeina. Suomalainen pelistudio pysyy itsenäisenä studiona Suomessa.

Small Giant Games on tehnyt tänä vuonna ilmiömäisen liikevaihdon kasvun, joka on mahdollista vain hittivetoisella pelialla. Kun sen liikevaihto oli vuonna 2017 vielä 27,9 miljoonaa euroa, tänä vuonna yhtiö kertoo tehneestä jo 163 miljoonan euron liikevaihdon. Toimitusjohtaja Timo Soinisen mukaan yhtiön tulos on tänä vuonna noin 32 miljoonaa euroa.

Yhtiö käytti liikevaihdostaan 90 miljoonaa dollaria markkinointiin.

"Hurja kasvu on jatkunut. Pystymme tekemään markkinointia todella kannattavasti", Soininen kertoo.

Yhtiö julkaisi menestyspelinsä Empires & Puzzlesin alle kaksi vuotta sitten. Tällä viikolla peli on noussut esimerkiksi Yhdysvalloissa Google Playn kolmanneksi eniten rahaa tuottavaksi peliksi, mikä on huikea saavutus yhdellä vaikeimmista pelimarkkinoista.

Peliä on ladattu yli 26 miljoonaa kertaa ja sillä on 1,6 miljoonaa pelaajaa päivässä (DAU) globaalisti. Kyse on fantasiaroolipelistä, joka yhdistää kuvioiden yhdistämistä, tukikohdan rakentamista ja pelihahmojen keräämistä.

Zyngan näkökulmasta yritysosto kiihdyttää merkittävästi yhtiön kasvua. Se lisää yhtiön peliportfolioon uuden menestystuotteen sekä laajentaa vielä julkaisemattomien pelien kehitysputkea.

“Olemme erittäin vaikuttuneita Empires & Puzzles -pelin laadusta ja suosiosta ja saamme siitä peliportfolioomme uuden menestystuotteen”, Zyngan toimitusjohtaja Frank Gibeau sanoo yhtiön tiedotteessa.

”Small Giant Games on luonut innovatiivisen pelin, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja pitkäksi ajaksi sitouttavan pelaajakokemuksen. Olemme innoissamme Small Giant Gamesin liittymisestä Zyngan riveihin, sillä yritysosto tehostaa seuraavaa kasvuvaihettamme", Gibeau sanoo.

Small Giant Gamesin toimitusjohtaja Timo Soininen uskoo, että suomalainen studio saa etua ison omistajan resurssien ja osaamisen hyödyntämisestä.

“Small Giant Gamesia perustettaessa lähtökohtanamme oli, että pienet, lahjakkaat ja motivoituneet tiimit voivat saada todella suuria aikaan. Yhtiömme menestys onkin perustunut koko tiimin äärimmäisen ammattimaiseen toimintaan kaikilla keskeisillä osa-alueilla: huippuluokan pelisuunnittelussa ja -kehityksessä, analytiikassa, käyttäjähankinnassa ja yhteisönhallinnassa”, sanoo Timo Soininen, Small Giant Gamesin perustajaosakas ja toimitusjohtaja.

"Jatkamme nyt täydellä rähinällä."

Lue Small Giant Gamesin yrityskulttuurista ja huikeasta kasvusta Talouselämän artikkelista täältä.

Lue Small Giant Gamesin yrityskaupoista tarkemmin Talouselämän artikkelista täältä (maksumuurin takana).