Vihapuheesta ja joukkoammuskeluyhteyksistään tunnetun kuvafoorumi 8chanin omistajat pyrkivät herättämään foorumin henkiin, kirjoittaa Vice. Tällä kertaa sivusto toimii kuitenkin eri osoitteessa ja uudella nimellä 8kun.

Sivusto on ollut elokuusta asti alhaalla, kun palveluntarjoajat Cloudflaren johdolla vetivät sivustolta tukensa El Pasossa sattuneen ammuskelutapauksen johdosta. Ammuskelusta epäilty mies selitti tekoaan 8chanissa pitkällä viestillä. Vastaavia viestejä on sivustolla nähty ennenkin, muun muassa viime keväänä Uudessa-Seelannissa ja Kaliforniassa tapahtuneiden ammuskelujen yhteydessä.

Vaikuttaa siltä, että 8chanissa suosiota keränneet vihapuheen lietsojat halutaan mukaan myös uudelle foorumille. 8chan on nimittäin tarjonnut Twitterissä vanhan sivuston lautojen perustajille mahdollisuutta siirtää vanha sisältö uudelle 8kun-sivustolle. Uutta sivustoa on myös mainostettu Twitterissä Hollywood-henkisellä mainosvideolla.

8kunin omistaa Jim Watkinsin NT Technologies. Tämän poika Ron Watkins on kertonut Twitterissä uuden sivuston olevan parhaillaan beetatestauksessa, mutta julkaisuaikataulusta ei ole tietoa.

Alkuperäisen 8chanin perustaja Fred Brennanin mukaan Watkinsit pyrkivät puhdistamaan foorumin mainetta, mutta uskoo uuden sivuston olevan aivan kuin edeltäjänsä. Hänen mukaansa 8kun tarjoaisi jälleen alustan salaliittoteoreetikoille, kuten Yhdysvalloissa toimivalle, fanaattisten Trump-kannattajien suosimalle QAnon-ryhmälle.

Ryhmä uskoo liittovaltion liberaalin eliitin pyörittävän salaista pedofiliarinkiä. QAnon on ollut vailla paikkaa sen jälkeen, kun 8chan lakkautettiin elokuussa.