Linux dominoi monella eri alustalla, mutta työpöydillä se ei ole kyennyt haastamaan Windowsin ylivaltaa.

Linus Torvalds ei kuitenkaan ole valmis heittämään kirvestä kaivoon. Hän uskoo vakaasti Swapnil Bhartiyan haastattelussa, että Googlen Chromebook-tietokoneet ja Android-käyttöjärjestelmä ovat tie työpöydille.

Torvalds on kyllästynyt Linux-yhteisön ja -jakelujen hajanaisuuteen. Yhtään selkeää standardia ei vaikuta olevan. Esimerkiksi olemassa on lukuisa erilaisia tapoja asentaa paketteja. Paketinhallintatyökaluja on niitäkin enemmän kuin tarpeeksi.

Torvalds kaipaa kuitenkin yhtä selkeämpää, standardoitua työpöytämallia Linuxiin. Hän itse liputtaa flatpak-pakettien puolesta, mutta silläkin on oma kilpailijansa, Canonicalin tukema snap. Torvaldsia ärsyttää kilpailu merkittävien Linux-toimijoiden, kuten Red Hatin ja Canonicalin välillä. Hänen mukaansa jatkuva nokittelu hidastaa työpöytä-Linuxin kehitystä.

Linux-maailman vahvimmat pelurit ovat nimen omaan Red Hat sekä Canonical, joskaan työpöytä ei ole kummankaan yhtiön ydintoiminta-aluetta. Molemmat yritykset yrittävät maksimoida voittojaan, kuten yritysten tehtävänä onkin, mutta samalla se tarkoittaa työpöytä-Linuxin siirtämistä sivustakatsojan rooliin esineiden ja teollisen internetin jyrätessä. Siellä se varsinainen raha pyörii.