Kesä tulee, ja niin tulee Bittikin. Toukokuun numero on helatorstain takia poikkeuksellisesti linjoilla jo nyt keskiviikkona. Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta.

Uuden lehden voi tietenkin lukea myös diginä vaikka saman tien, poistumatta kotoa. Lue toukokuun Mikrobitti tästä linkistä.

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1992. Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään nopeimmat M.2-liitäntäiset ssd-levyt. Kannattaako lisänopeudesta maksaa?

Nopeuserot halvimpien perus-ssd-levyjen ja uusien pci-e 4.0 -väylää hyödyntävien mallien välillä ovat parhaimmillaan huomattavia – ainakin testiohjelmissa. Aivan toinen asia on, näkyykö parannus todellisessa käytössä.

Testissä ovat mukana Corsair Force MP510, Corsair Force MP600, Gigabyte Aorus NVMe Gen4 SSD, Kingston A2000, Kingston KC2000, Samsung 970 Evo Plus, Samsung 970 Pro ja Western Digital Black SN750. Lue juttu.

Lehden kakkostestissä vertaillaan tietokonenäytön, videotykin ja television kuvaa. Jokaisella on vahvuutensa, mutta mikä on joukon kuningas kodin ainoana kuvana?

Vertailussa ovat mukana Epson EH-TW9400, HP Omen X Emperium, Lenovo ThinkVision P44w-10, LG OLED77C9 ja Samsung QE75Q950R. Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa käsitellään suoratoistopalveluiden hiilijalanjälkeä. Ennen viihde prässättiin levyille ja kuskailtiin tehtailta kauppojen kautta koteihin. Nyt bittivirtojen massiivinen kasvu syö yhä enemmän energiaa ja aiheuttaa hiilidioksidipäästöjä.

Voimaa, nopeutta! Vertailussa nopeimmat M.2-liitäntäiset ssd-levyt. Kannattaako lisänopeudesta maksaa?

Voisi kuvitella ympäristön kiittävän, mutta millainen oikeasti on suoratoiston hiilijalanjälki? Peittoaako lisääntynyt energiantarve vähentyneet materiaali- ja tuotantokulut? Lue juttu.

Ensimmäisessä opasjutussa esitellään langattomia lähiverkkoteknologioita. Mukana on historiaa, kattava sanasto ja tietoa wlanin kehityksestä. Lue juttu.

Toisessa opasjutussa rakennetaan loppuun digiflipperi. MB:n toimittaja päätti rakentaa itselleen virtuaaliflipperin, johon mahtuu satoja pelejä. Nyt valitsemme flipperiin napit, äänentoiston ja rakennamme kotelon loppuun. Lue juttu.

Lehden softa-arviossa nähdään vpn-sovellusten vertailu. Vpn-sovellus voi tuoda puhelimelle tai tietokoneelle turvaa – tai sitten käyttäjä voi päästä geoblokattuun sisältöön. Vertailussa on mukana 5 sovellusta, kuten uudet versiot F-Securen Freedomesta ja NordVPN:stä. Lue juttu.

Lyhyissä testeissä muun muassa MacBook Pro 16”, HTC 5G Kotikeskus, Roland GO:Livecast, Epson EcoTank ET-3700 sekä Corsairin ilma- ja vesijäähdyttimet. Lue testit.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1992. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .