Toukokuun Mikrobitti on ulkona! Hae omasi kaupasta tai postilaatikosta. Uuden lehden voi tietenkin lukea myös digiversiona vaikka heti Mikrobitin sivuilta tai sovelluksesta.

Lue Mikrobitti näköislehtenä tai yksittäisinä verkkojuttuina tästä linkistä. Mukana uusi peliosio!

Retrobitti-osiossa on tarjolla Mikrobitti-lehtiä vuosilta 1984–1993, uusimpana lehtenä marraskuu 1993.

Retrobitteihin pääset tästä linkistä.

Parhaat jutut, Mikrobitti 05/2023

Toukokuun numeron ykköstestissä parhaat älypuhelimet. Alkuvuoden Android-huippuluurien vertailu osoittaa taistelun olevan todella tiukkaa. Ominaisuuksissa on eroavaisuuksia, mutta kokonais­pisteissä erot ovat pieniä.

LUE PARHAIDEN PUHELIMIEN VERTAILU:

Vertailussa mukana Honor Magic5 Pro, Motorola Edge 40 Pro, OnePlus 11, Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23 Ultra, Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro.

Toisessa vertailussa tietokoneen jäähdytysratkaisut. Uusimpien sukupolvien teho­suorittimet ovat hurjia sähkö­rohmuja, ja vaatimukset suoritin­jäähdyttimille ovat kovat. Riittääkö ilma­jäähdytin vai pitäisikö siirtyä suosiolla veden käyttöön?

LUE SUORITINJÄÄHDYTTIMIEN VERTAILU:

Mukana ilmajäähdyttimistä Be Quiet! Pure Rock 2, Endorfy Fera 5, Noctua NH-P1 ja NZXT T120; sekä vesijäähdyttimistä Asus TUF LG120 ARGB, Corsair iCUE H115i Elite, Endorfy Navis F240 ja NZXT Kraken Z63 RGB.

Ilmiöjuttu paneutuu käyttöliittymien historiaan sekä tuoreisiin trendeihin. Uudet käyttöliittymät lupaavat mullistaa vuoro­vaikutuksemme tieto­koneiden kanssa ja tehdä siitä luonnollisempaa kuin koskaan ennen.

ILMIÖ, KÄYTTÖLIITTYMÄT:

Opasjutussa kerrotaan, miten tallennat fiksusti. Tiedostojen tallentamiseen on valtava määrä tapoja, joista yksikään ei sovi kaikkiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Kerromme, miten tallennus sujuu tehokkaasti ja turvallisesti.

OPAS, MASSAMUISTIT:

Softa-arviossa linux-työpöydät. Windows- ja MacOS-käyttäjät joutuvat usein tyytymään Microsoftin ja Applen sanelemaan käyttöliittymään, mutta linuxin valitsevilla on runsaasti vaihtoehtoja.

VERTAILUSSA LINUX-TYÖPÖYDÄT:

Mukana vertailussa Cinnamon, Gnome, KDE Plasma, Mate, Unity ja Xfce.

Tuoreena osiona lehdessämme nähdään uusi pelipalsta. Tuoreessa lehdessä ruoditaan muun muassa e-urheilun nykytilaa Suomessa. Kilpapelaamisen hype oli kuumimmillaan ennen koronaa, mutta on päässyt sen jälkeen pahasti väljähtämään. Mikä käynnistäisi suomalaisen e-urheilun hurmoksen uudelleen?

PELIPALSTAN YKKÖSJUTTU:

Lisäksi mukana lyhyemmät testit ja kokeilut: mukana muun muassa Jabra Elite 4, Endorfy Gem Plus sekä OnePlus Nord CE 3 Lite.

**

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta! Tilaajat pääsevät lukemaan koko näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden yksittäiset jutut löydät verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984–1993. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti .

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta keskustelufoorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa . Ota meidät seurantaan myös Instagramissa sekä TikTokissa!