Yhdysvalloissa toimivassa treffipalvelussa The Leaguessa pystyy joulukuun alusta alkaen osallistumaan videopikatreffeille, The Verge kirjoittaa.

Palveluun kirjautuminen edellyttää tunnistautumista LinkedInin kautta. Pikaiset videotreffit pidetään vain kerran viikossa, yhdeksältä sunnuntai-iltaisin.

Sovellus valitsee käyttäjälle kolme ehdokasta sijainnin sekä sen perusteella, mitä kukakin osapuoli on ilmoittanut mieltymyksistään. Treffit alkavat sovelluksen antamalla kysymyksellä, jonka on tarkoitus murtaa jää.

Kahden minuutin pituisen videopuhelun aikana kumpikin osapuoli voi antaa toiselle ”sydämen”, kuten Tinderissä. Jos kumpikin osapuoli painaa sydäntä, sovellus tekee heistä parin. Heille aukeaa chat-keskustelu, jossa voidaan sopia oikeista treffeistä.

Videotoimintoon saavat mahdollisuuden vain ne käyttäjät, jotka ovat ansainneet korkeat League-pisteet. Pisteitä kertyy esimerkiksi hyvin täydennetystä profiilista. Käyttäjä voi menettää pisteitä, jos hän ei kirjaudu palveluun tarpeeksi usein tai jos hänestä tehdään valitus.

Sovelluksen videotoimintoa on testattu käyttäjillä, joista erityisesti 35–40-vuotiaat pitivät tästä ominaisuudesta. Yhtiö on huomannut videotreffien sopivan myös esimerkiksi käyttäjille, jotka asuvat suurkaupunkien ulkopuolella. Etäisyydet tuntemattoman kanssa treffeillä käymiseen voivat tuntua heistä turhan pitkiltä.

Jotta puhelut eivät lähtisi täysin käsistä, niitä valvoo kolmannen osapuolen videosovellus. Se pyrkii estämään esimerkiksi alastomat käyttäjät. Tähän mennessä käyttäjät ovat rikkoneet sääntöjä vain käyttämällä huonoa valaistusta tai vääristävää kuvakulmaa.

Leaguella on tällä hetkellä noin 250 000 päivittäistä aktiivista käyttäjää.