Apple ja tunnettu patenttitrolli WiLan olivat oikeudessa napit vastakkain. WiLanin mukaan Apple käytti luvatta sen patentoimia teknologioita iPhone-älypuhelimissa. Tuomari oli samaa mieltä.

Oikeuskiistan seurauksena Apple joutuu pulittamaan WiLanille 145,1 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset. Kiista sai alkunsa jo vuonna 2010, mutta vasta nyt se saatiin päätökseensä. Apple ei ole kommentoinut kannetta julkisesti.

Yhdysvaltalaisoikeusistuin katsoi, että Apple rikkoi kahta langattomaan teknologiaan liittyvää patenttia, Softpedia kirjoittaa.

WiLan ja Apple ovat kohdanneet oikeussalissa myös vuonna 2013. Tuolloin kyseessä oli väitetty rikkomus, joka koski eri pantettia, ja kanne päätettiin Applen eduksi.

Patenttitrolliksi kutsutaan yhtiötä, joka haalii omistukseensa patentteja, joiden avulla se voi haastaa muita yrityksiä oikeuteen väitetyistä loukkauksista.

Idea on melkolailla sama kuin tekijänoikeustrollaukseksi kutsutussa toiminnassa, jossa hämäräperäiset yhtiöt hankkivat oikeuksia elokuvien ja tv-sarjojen vertaisverkkojakeluun ainoana tarkoituksenaan tehdä rahaa tekijänoikeuksilla. Usein tällaisillä yrityksillä ei ole lainkaan omaa liiketoimintaa, vaan niiden toiminta perustuu epäiltyjen piraattien pelotteluun kymmenien tuhansien oikeudenkäyntikuluilla.