”Todistamme tehokkaan ja tärkeän tehtaan alkutaipaletta. Kuka tahansa kampanjaani seurannut tietää, että puhuin paljon Applesta ja siitä, kuinka haluan heidän valmistavan laitteensa Yhdysvalloissa. Juuri se on nyt tapahtumassa”, Donald Trump totesi vierailun yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Myöhemmin presidentti toisti väitteensä juuri avatusta tehtaasta sosiaalisessa mediassa.

”Avasin tänään Teksasissa merkittävän Apple-tehtaan, joka tuo hyväpalkkaiset työt takaisin Amerikkaan”, Trump kirjoitti Twitterissä.

Trumpin leväperäinen suhtautuminen faktoihin on tuskin uutta kenellekään, mutta Applen toimitusjohtajan, Tim Cookin, reaktiota – tai pikemminkin reaktion puutetta – Trumpin sanomisiin on sen sijaan ihmetelty laajasti.

9to5Macin mukaan Cook seisoi aivan Trumpin vieressä, kun tämä valehteli tehtaan olevan juuri avattu. Toimitusjohtaja ei kuitenkaan vaivautunut korjaamaan presidentin sanomisia.

Monet asiantuntijat, muun muassa Applen toimia seuraava John Gruber, ovat kommentoineet Cookin haluttomuudessa korjata presidenttiä olevan mitä todennäköisimmin kyse Kiina-tulleista. Trumpin vaalikampanjoinnin sotkeminen faktojen esiin tuomisella kun olisi saattanut ärsyttää presidenttiä ja aiheuttaa Applen kannalta epäedullisia päätöksiä tullimaksujen suhteen.

”Ala-arvoinen hetki Applen hienossa historiassa, ja surullisen ikoninen hetki Tim Cookille. Toivottavasti tullien välttäminen oli sen arvoista”, Gruber toteaa.