Donald Trump tykkää Twitteristä. Tuleva Yhdysvaltain presidentti osoitti somen voiman tänä aamuna, kun hän pyyhki yhdellä viestillä Lockheed Martinin arvosta jopa 4 miljardia dollaria.

Trump twiittasi aamulla ennen pörssin aukeamista. Viestissään hän totesi, että lentokone- ja puolustustekniikkaan erikoistuneen firman kehittämän F-35-hävittäjän kustannukset ovat ”karanneet käsistä”, kertoo Cnbc.

Trumpin mukaan miljardeja voidaan säästää ja tullaan säästämään muun muassa puolustusvoimien menoista tammikuun lopun virkaanastujaisten jälkeen.

The F-35 program and cost is out of control. Billions of dollars can and will be saved on military (and other) purchases after January 20th.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 12, 2016

Markkinat pelästyivät viestiä, ja Lockheed Martinin osakekurssi putosi ennen pörssin avautumista yli 2 prosenttia, Cnbc kirjoittaa. Samalla sen markkina-arvosta pyyhkiytyi miljardeja. Osake kiipesi sen jälkeen hieman, mutta on nyt uudestaan alamaissa.

Toiset ovat esittäneet, että Trumpin temppu olisi jopa harhautus. Viikonvaihteessa nousi esiin Yhdysvaltain viranomaisten raportti, jonka mukaan Venäjä todella olisi hakkeroinnillaan vaikuttanut vaalitulokseen.

Trump on todennut väitteet ”naurettaviksi”.

Lisäys 13.12. klo 0:52 – otsikkoa päivitetty.