Donald Trump julkaisi keskiviikkona Facebookissa kahdeksan erilaista poliittista mainosta, joissa hän syytti Twitteriä ja Snapchatia presidentin ”hiljentämisestä”, uutisoi Mashable. Mainokset poistettiin levityksestä saman päivän aikana, mutta ne paljastuivat Facebookin mainosarkistosta. Myöhemmin ne poistettiin kokonaan.

Mainoksissa väitettiin Twitterin ja Snapchatin sekaantuvan tämän syksyn presidentinvaaleihin sensuroimalla konservatiivisia näkemyksiä. Mainokset myös kehottivat ihmisiä tekemään lahjoituksia sananvapauden puolesta. Mainosten rahoittajana toimi Trumpin uudelleenvalintaa ajava kampanja.

Facebook sen sijaan ei saanut lokaa niskaansa. Mainosten motiivina on todennäköisesti George Floydin murhaan liittyvä rasismikohu, joka sai Twitterin ja Snapchatin toimimaan presidenttiä vastaan tämän lietsottua väkivaltaa Black Lives Matter -mielenosoittajia vastaan.

Facebook taas päätti olla puuttumatta presidentin sanomisiin, mikä johti yhtiön sisällä suuriin protesteihin. Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg perusteli linjausta sillä, että ihmisten tulee saada tietää, mitä poliitikot sanovat, oli sisältö kuinka epäsovinnaista tahansa.