Presidentti Donald Trump allekirjoitti lain, jonka seurauksena Yhdysvaltain valtionhallinto, urakoitsijat ja virastot joutuvat luopumaan suurimmalti osin Huawein ja ZTE:n valmistamasta teknologiasta.

Vastaisuudessa hallituksen työntekijöille sallitaan vain sellaisten Huawein tai ZTE:n valmistamien laitteiden käyttö, joilla ei käsitellä henkilötietoja, Engadget kirjoittaa. Päätös on osa suurempaa Defense Authorization Act -lakipakettia.

Henkilötietojen käsittelyyn käytetyt Huawein ja ZTE:n laitteet täytyy kuitenkin hävittää, mistä johtuen valtion varoja ohjataan ensisijaisesti muutoksesta kärsiville sektoreille.

Tilanne voisi olla ZTE:n osalta paljon pahempikin. Yhdysvaltain senaatti ehti jo äänestää laista, joka olisi kieltänyt yhdysvaltalaisyrityksiltä yhteistyön ZTE:n kanssa. Kiinalaisyhtiölle tämä olisi saattanut olla jopa kohtalokasta, sillä sen toiminta on riippuvaista yhdysvaltalaisista siruvalmistajista.

Lopulta päädyttiin kuitenkin kompromissiin, eikä tiukkasanaisin vaatimus yhteistyön katkaisemisesta mennyt läpi.

Kiinalaisyhtiöt on jo pitkään nähty Yhdysvalloissa turvallisuusuhkana, sillä valmistajien ei katsota toimittaneen riittävää selvitystä niiden siteistä Kiinan hallitukseen.