USA:n presidentin Donald Trumpin virittelemän kauppasodan vaikutukset voivat heijastua laajalle. Yksi asia, jossa ne saattavat näkyä, on iPhonen hinta.

Trump on etenkin äänestäjiään miellyttääkseen ollut asettamassa esteitä kansainväliselle kaupalle. Varsinkin Kiinan kanssa käytävä kauppa on saamassa rasitteekseen uusia maksuja.

Tähän liittyvät pohdinnat nousivat esiin tällä viikolla Applen esitellessä talouslukujaan. Yhtiö valmistuttaa muun muassa iPhonet Kiinassa ja toisaalta maa on sille yhä tärkeämpi markkina.

Bloombergin mukaan Applen toimitusjohtaja Tim Cook otti asiaan kantaa puhuessaan analyytikoille tulosjulkistuksen jälkeen. Hän totesi, että tähän asti julkistetuilla tariffeilla ei vielä ole vaikutusta tuotteiden hintoihin. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua.

Cult of Mac varoittaa, että USA:ssa saatetaan vielä muistella vanhoina hyvinä aikoina nykytilannetta, jossa iPhonet maksavat tuhannen taalan verran. Artikkelissa todetaan, että Applen linjana on nostaa mieluummin tuotteiden hintoja kuin tinkiä tuotoistaan. Juuri näin se toimi, kun Intia nosti iPhonejen tuontitulleja.

Apple joutuu silti olemaan varovainen, sillä aivan mitä tahansa asiakkaat eivät sen tuotteista varmastikaan ole valmiita maksamaan. Mutta ihan vähästä he eivät kuitenkaan hätkähdä, minkä on osoittanut kalliin iPhone X:n suosio, Cult of Mac muistuttaa.