Mashable on referoinut varsin purevaan sävyyn haastattelua, jonka Donald Trump oli antanut CNBC:lle. Esille nousi useita teknologiaa ja tietotekniikkaakin sivuavia teemoja.

Presidentti kehui Teslan perustajana nykyisin parhaiten tunnettua Elon Muskia, johon ilmeisesti ei pitäisi suhtautua kriittisesti: ”Olin huolissani Muskista, koska hän on yksi suurista neroistamme ja meidän pitää suojella nerojamme. Meidän täytyy myös suojella Thomas Edisonia, meidän täytyy suojella kaikkia näitä ihmisiä, jotka keksivät hehkulampun, pyörän ja kaikki nämä asiat.”

Trump käytti Muskista puhuessaan verbiä ”cherish”, joka sanakirjan mukaan merkitsee hellimistä ja vaalimista: Musk on yksi meidän etevistä ihmisistämme, ja haluamme helliä sellaisia ihmisiä.”

Presidentti puntaroi myös Facebookin Mark Zuckerbergin mahdollista halua tulla valituksi Valkoiseen taloon: ”Kuulin hänen aikovan pyrkiä presidentiksi. Se ei mielestäni ole liian pelottavaa, mutta hänellä on hirviö takanaan.”

Hirviöviittaus kohdistuu ilmiselvästi Facebookiin.

Haastattelussa Trump vakuutti Apple-pomo Tim Cookin olevan hänen hyvä ystävänsä, vaikka käynnissä on viranomaisten ja Applen kissanhännänveto suojauksista, niiden murtamisesta ja takaovista. Trump on kallistunut kiistassa odotetusti viranomaisten kannalle.

Trump sanoi pitävänsä Tim Cookista paljon ja vaikutti suhtautuvan myös salauksen käyttöön myönteisesti. Heti perään hän kuitenkin antoi ymmärtää, että hallituksen pitäisi kyetä löytämään ”pahoja ihmisiä” Applen avustuksella.