BBC:n mukaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin vaalitiimi on kieltänyt, että teinien ja K-Pop-fanien aiheuttamalla TikTok-kampanjalla olisi ollut vaikutusta Tulsassa järjestetyn vaalikampanjatapahtuman osallistujamäärään.

Vaalitiimin mukaan tapahtumaan varattiin yli miljoona lippua, ja he ovat myös väittäneet kitkeneensä ilmoittautuneiden joukosta tekaistut profiilit. Verkossa leviävien tietojen mukaan TikTok-käyttäjät ja K-Pop-fanit olisivat kuitenkin varanneet tuhansia ilmaisia lippuja.

Trumpin vaalikampanjan sivuilla julkaistussa tekstissä todetaan, ettei lippujen massiivisella varaamisella voinut olla merkitystä edes teoriassa, sillä paikat jaettiin saapumisjärjestyksessä. Tämän takia alueen ulkopuolelle oli varattu lisälava, jossa Trump olisi käynyt tervehtimässä yleisöä, joka ei mahtunut sisälle.

Ulkovisiitti kuitenkin peruutettiin viime hetkellä matalan osallistujamäärän vuoksi.

Trumpin vaalitiimin mukaan todellinen syyllinen on ”valemedia”, joka varoitti ihmisiä kokoontumasta yhteen koronaviruksen takia ja esitti kuvia ”amerikkalaisista kaupungeista tulessa”. Tiedotteen on kirjoittanut Trumpin kampanjapäällikkö Brad Parscale.

Olipa lopullinen syy mikä hyvänsä, tapahtumaan saapui Tulsan palokunnan mukaan vain 6 200 ihmistä, kun taas BOK Centeriin olisi mahtunut jopa 19 000 henkeä.