Yli 108 miljoonaa seuraajaa kerännyt tähtitubettaja Felix ”PewDiePie” Kjellberg on joutunut ärähtämään ilkeille somekommentoijille, jotka ovat ottaneet hänet sekä hänen vaimonsa kohteekseen, Dexerto uutisoi.

Maailman kuuluisin tubetähti, joka on vuosien saatossa onnistunut – lukuisista kiistanalaisista möläytyksistään huolimatta – haalimaan kokoon valtavan joukon aktiivisia katsojia. Pääosin yhteisö tukee suosikkisisällöntuottajaansa estoitta, mutta erityisesti Instagramissa tubettaja on saanut kimppuunsa ikävän joukon irvailijoita.

Aina kun Felix kommentoi vaimonsa Marzia Kjellbergin päivityksiä Instagramissa, ilmestyy tubettajan kommentin alle kymmenittäin muita kommentteja, joissa piruillaan pariskunnalle. Jokaisessa viestissä lukee yksi sana: ”simp”.

Selityksenä kaikille ”boomereille”, simp tarkoittaa henkilöä, joka menee liian pitkälle miellyttääkseen omaa rakastaan.

Eräässä tuoreessa tapauksessa Marzia oli julkaissut Instagramissa kuvan maalaamastaan huoneesta, jota hän esitteli seuraajilleen. Luonnollisesti Felix kehaisi vaimonsa julkaisua kommentilla: ”Sinä onnistuit todella hyvin.”

Pelkästään tämä ystävällinen kommentti oli kerännyt alleen satakunta simp-kommenttia. Tähtitubettaja ottikin aiheen myöhemmin käsittelyyn julkaisemallaan videolla, jossa hän ärähti viestin spämmääjille. Puolestaan myöhäisemmässä pätkässä hän nostaa kiitollisena esiin yhden ystävällisen kommentin, jossa todetaan: ”Minä ymmärrän, että hän haluaa vain olla hyvä aviomies”.

Simp-kommentti on hyvä esimerkki siitä, miten yksi viattomalta kuulostava termi voi pitää sisällään varsin ilkeän merkityksen. Esimerkiksi kouluikäisten lasten vanhempien kannattaa pysyä kärryillä siitä, mitkä ovat kunkin hetken muotisanat.