Muistatteko lukeneenne uutisen siitä, että Microsoft olisi julkaissut Windows 10 -päivityksen ilman murheita? Taitaa olla vielä tuollainen uutinen kirjoittamatta. Nyt moni käyttäjä tuskailee aiemmin toukokuussa jakeluun tulleen KB4556799-päivityksen kanssa.

Muun muassa Laptopmag kirjoittaa erilaisista murheista, joita päivityksen asentamisen jälkeen on raportoitu. Takavuosina Windows-käyttäjille valitettavan tutuksi tullut sininen kuolemanruutu (blue screen of death, BSOD) on tehnyt paluun joidenkin käyttäjien koneille.

Vähintään yhtä vakavaa on tietojen katoaminen, joka kuitenkin tuntuu onneksi olevan vain näennäistä. Koneella yhä olevat tiedostot eivät aina näy käyttäjälle, koska käyttäjäprofiili sekoaa tuntemattomasta syystä.

Kiusallisia vaikka eivät välttämättä yhtä vakavia ovat ääniongelmat: järjestelmä vaihtaa koneen ääniasetuksia mielivaltaisesti. Lisäksi on raportoitu ruudun vilkkumisesta, joidenkin sovellusten käynnistysongelmista ja laitteistokokoonpanon vaihdon mahdollistavien kvm-kytkinten rampautumisesta.

Korjauspäivitystä odotellessa paras keino hankkiutua eroon näistä ongelmista on peruuttaa edelliseen toimivaan Windows-versioon:

• Windowsin asetuksista valitaan kohta Päivittäminen ja suojaus

• Sieltä klikataan esiin Windows Update

• Seuraavaksi avataan Näytä päivityshistoria

• Sitten Poista päivitysten asennus

• Lopuksi valitaan poistettavaksi KB4556799

Uusien harmien välttämiseksi on syytä huolehtia, että varmuuskopiot ovat kunnossa ennen operaatioon ryhtymistä.