Maailman kenties seuratuin Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo on tehnyt uusia paljastuksia koskien vuonna 2022 julkaistavia iPhone-malleja, kirjoittaa MacRumors. Oletettavasti iPhone 14 -nimeä kantavasta mallistosta jää Kuon mukaan kokonaan pois 5,4-tuumaisella näytöllä varustettu Mini-malli.

Aivan kuin uusimmassa iPhone 12 -mallistossa, myös vuonna 2022 on Kuon mukaan luvassa neljä erilaista iPhonea. Näistä kaksi on lippulaivaluokan puhelimia ja kaksi edullisempaa versiota. Puhelimissa käytetään 6,1 ja 6,7 tuuman näyttöjä.

Pienemmällä näytöllä varustettu iPhone 12 Mini on osoittautunut suureksi flopiksi, ja ilmeisesti Apple on lopettamassa sen tuotannon tänä vuonna julkaistavan iPhone 13 -sarjan jälkeen.

Lisäksi luvassa on merkittäviä parannuksia puhelinten kameroihin. Kuon mukaan vuoden 2022 parhaissa iPhoneissa olisi 48 megapikselin kamerat, joilla voi kuvata myös 8k-videota. Korkea resoluutio sopii erityisen hyvin lisä- ja sekatodellisuuden tarpeisiin.

Applen puhelimista löytyy edelleen leveä näyttölovi, vaikka kilpailija Samsung on jo siirtynyt huomattavasti pienempään pyöreään reikään, johon etukamera asettuu. Kuon mukaan näyttölovi tulee pysymään iPhoneissa aina vuoteen 2023 saakka, jolloin Apple ottaa käyttöön näytön alle asennettavan kasvojentunnistusjärjestelmän.