Windows Centralin Andy Weirin mukaan Microsoft aikoo pian tuoda Windows 10:een ominaisuuden, jonka ansiosta keskeytynyttä päivitysten latausta ja asennusta voidaan jatkaa seuraavalla käynnistyskerralla.

Erityisesti suuret Windows 10 -ominaisuuspäivitykset ottavat aikansa asentuessaan. Mitä jos käyttäjälle tuleekin tarve poistua tietokoneen ääreltä, eikä koneen käyntiin jättäminen ole mahdollista? Entä jos tulee sähkökatko?

Tähän asti päivitysprosessin on joutunut aloittamaan alusta, mutta Weirin mukaan näin ei tule jatkumaan enää kauan. Pian käyttäjä voi jatkaa päivityksen keskeytynyttä latausta tai asennusta, eikä hommaa tarvitse enää aloittaa lähtöruudusta, Neowin kirjoittaa.

Weirin tiedot ovat peräisin suoraan Windows Insider -pomo Dona Sarkarilta, joka ei kuitenkaan suostunut paljastamaan tarkkaa aikataulua muutokselle. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että jos läppäri täytyy sulkea kun päivitysprosessista on kasassa 50 prosenttia, voidaan hommaa jatkaa täsmälleen samasta kohdasta seuraavan käynnistyksen yhteydessä, Neowin huomauttaa.