Korkein oikeus päätti maanantaina, että Americans With Disabilities Act -niminen laki koskee ravintoloiden ja toimitilojen esteettömyyden lisäksi myös yritysten verkkopalveluja. Korkein oikeus piti näin voimassa alemman oikeusasteen päätöksen ja hylkäsi pitseriaketjun valituksen päätöksestä, L.A. Times uutisoi.

Kolme vuotta sitten Guillermo Robles valitti oikeudelle siitä, että ei onnistunut tilaamaan pitsaa Domino’sin verkkokaupan kautta. Sivut eivät olleet standardien mukaiset niin, että sokeiden apuohjelmat ymmärtäisivät niitä.

Domino’sin juristin mukaan Americans With Disabilities Act pätee vain ravintoloihin. Oikeus oli eri mieltä ja päätyi asiassa Roblesin kannalle.

Yhdysvaltain keskuskauppakamari halusi korkeimman oikeuden arvioivan uudelleen piirioikeuden päätöksen. Tuhansia maan yrityksiä edustava kauppakamari oli huolissaan siitä, että päätös avaisi portit tsunamin tavoin päälle vyöryville oikeudellisille valituksille, jos paikallisen oikeusasteen linjauksesta tulisi kansallinen ennakkotapaus verkkosivujen saavutettavuudesta.

Korkein oikeus totesi maanantaina, että se ei käsittele tapausta. Siksi piirioikeuden päätös pysyy voimassa. Tämä ei ole L.A. Timesin mukaan sama asia kuin se, että korkein oikeus olisi päättänyt asiassa linjauksen ja siitä tulisi ennakkotapaus: korkein oikeus voi myöhemmin päättää ottaa tällaisen tapauksen käsittelyynsä, jos alempien oikeusasteiden päätökset eivät asetu keskenään yhtenäiseen linjaan ja sokeiden oikeuksien kannalle.