Soyeon päätti julkaista levy-yhtiönsä Cube Entertainmentin virallisella YouTube-kanavalla videon, jossa näkyi kuva hänen tietokoneensa työpöydästä.

Työpöydän sekaisuuden lisäksi tarkkasilmäisimmät fanit havaitsivat pian, että ruudulla näkyi myös tuhti paketti piratisoituja ohjelmistoja, kuten Native Instrumentsin Komplete sekä Kontakt, TorrentFreak kirjoittaa.

Ilmitulon jälkeen Soyeon heittäytyi nöyräksi pyytäen toimintaansa anteeksi. Hänen mukaansa piraattiohjelmistot olivat hänen käytössään opetustarkoituksessa ja ne olivat peräisin ajalta, jolloin hän vasta opiskeli säveltämistä ja musiikkialaa.

Soyeon vakuuttaa, ettei yhtäkään hänen kappaleistaan ole sävelletty piraattiohjelmaa käyttäen. Levy-yhtiö Cube Entertainment vahvistaa Soyeonin väitteet ja pahoittelee räppärin mokaa. Video, jolla raskauttava todistusaineisto esiintyi on sittemmin poistettu YouTubesta.

TorrentFreak huomauttaa, ettei Soyeon ole suinkaan ainoa syntinen. Piratisoitujen ohjelmistojen käytöstä ovat jääneet aiemmin kiinni muun muassa Avicii, Martin Garrix sekä Kanye West.