Mikrobitti vieraili taannoin tutustumassa tietokonemuseo ATA:n kokoelmaan, joka koostuu retrokeräilijä Ari Tommiskan keräämistä koneista. Museo on huikea kokemus: lattiasta kattoon toinen toistaan vanhempia tietokoneita, konsoleita ja pelejä.

Kirjoitimme käynnistä jutun, jonka voit lukea täältä. Käynti poiki myös Retrotietäjä-visailun, jonka vastaajien kesken arvottiin palkintoja.

Panokset kovenee: nyt on vuorossa Retrotietäjä 2.0 -visa, jonka voittajalle on luvassa Tommiskan itsensä lahjoittama aito, alkuperäinen, täsmäpommin kestävä IBM PC-XT sekä vierailu tuhannen tietokoneen ja pelikoneen museossa. Kahdelle seuraavaksi parhaalle luvassa lohdutuspalkintoja.

Palkinto. IBM PC-XT on klassikko.

Visassa on vastausaika ja muutama kysymys on kieltämättä vaikea! Voittaja määräytyy oikeiden vastauksien lukumäärän ja tasatilanteissa nopeimman vastausajan mukaan (otamme huomioon vain ensimmäisen osallistumiskerran tuloksen).

Osallistu kilpailuun ja kokeile, tunnistatko vanhat kotimikrot ja muut värkit! Pidensimme osallistumisaikaa – kilpailuun voi nyt osallistua 25.8.2019 klo 23:59 asti. Voittajiin otamme yhteyttä sähköpostilla. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Huom: Kysymykseen 5 liittyvä kuva löytyy isommassa koossa linkistä https://www.dropbox.com/s/w0j4asonwo0xfqq/05_monta_commdorea.jpg?dl=0

(Mikäli visailu ei jostain syystä näy alla, kokeile päivittää sivu ja/tai poista adblocker-softa käytöstä).

Tutustu myös Mikrobitin klassikkovuosikertoihin näköislehtiarkistossa ja lue lisää retrojuttuja osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti