Visa koostuu kahdeksasta kysymyksestä, joissa käyttäjän on määrä päättää, uskaltaako viestin sisältämiä linkkejä lähteä klikkailemaan vai ei.

Monet esimerkeistä perustuvat todellisiin tapauksiin kuten Google Docs -käyttäjiin vuonna 2017 kohdistuneeseen kalastelukampanjaan tai venäläisten Hillary Clintonin kampanjapäällikölle lähettämiin viesteihin vuonna 2016, kertoo The Verge.

Jigsaw’n mukaan kalastelu on ylivoimaisesti yleisin verkkohyökkäysmuoto. Sen blogikirjoituksessa kerrotaan kaikkiaan yhden prosentin kaikista lähetetyistä sähköposteista olevan phishing-yrityksiä.

Visa perustuu Jigsaw’n tuhansille toimittajille, aktivisteille ja poliittisille päättäjille pitämiin koulutuksiin. Visailun pääset tekemään täältä.

Jigsaw on Googlen kokeellinen projekti, jonka tavoitteena on ratkaista teknologiaan liittyviä geopoliittisia ongelmia. Aikaisempia aikaansaannoksia ovat olleet muun muassa trolleja havaitseva ohjelmisto, vpn-yhteyksien tarjoaminen tomittajille avoimen lähdekoodin työkalulla ja asiatonta kielenkäyttöä suodattava tekoäly.