Käydäänpä heti aluksi julkkikset pois alta, jotta päästään itse asiaan. Venetian-hotellin ovella vastaan käveli muina miehinä kaveri, jonka nimilapussa luki yksinkertaisesti Constantijn van Oranje-Nassau. Kovin suurta esikuntaa Hollannin prinssillä ei mukanaan ollut, vierellä kulki vain ilmeisesti yksi turvamies.

Messuhallissa puolestaan seisoskeli tiiviisti muutaman pitkän nuoren vaaleatukkaisen naisen ryhmä, joiden työnantaja oli nimilappujen perusteella David Copperfield. Tarkemmalla vilkaisulla tiiviisti assistenttiensa ympyröimänä paikalla oli myös itse taikurimestari.

Kaupungin läntisellä messualueella pyörii julkkiksia varmasti vielä enemmän, sillä Aria-hotellin ympäristössä keskitytään erilaisiin verkon viihdepalveluihin ja -brändeihin.

Aiempien päivien messuraportteihin ja muihin CES-juttuihin pääset tästä linkistä.

Ammattipainin asialla. Harveyn perään lavalle astui kaikkien wrestling-fanien tuntema, nykyisin WWE-organisaatiossa brändijohtajana työskentelevä Stephanie McMahon.

Tuoreinta tekniikkaa

Päivän päräyttävin kokemus. Sellainen oli ehdottomasti Royole Flexpai. Yhtiön tuotos tulee jäämään tekniikan historiankirjoihin ensimmäisenä markkinoille ehtineenä taittuvanäyttöisenä älypuhelimena.

Valitettavasti laite tuntuu jo nyt käytössä kömpelöltä. Kilpailijoiden tulkinnat samasta aiheesta ovat toivottavasti tasokkaamman oloisia.

Omanlaisensa taittuvat näytöt oli toisen kiinalaisvalmistajan osastolla päätetty lykätä lenkkareiden koristeeksi. Tuotepakettiin kuuluivat kenkien lisäksi kuulokkeet sekä rullaavan tekstin vaihtamiseen vaadittavat kaapelit. Koko komeus oli vieläpä pakattu tyylikkääseen salkkuun.

Viimeisen päälle viimeistelty tuote oli kuitenkin yllättäen pelkkä teknologiademo. Kyseessä on siis valitettavasti pelkkä messuesittelykenkäpari ja sellaisenaan ainoa maailmassa.

Tyylikästä turvaa. Zhortechin S Cube -kengät sitä vastoin ovat ihan oikeasti olemassaoleva tuote. Ammattikäyttöön tarkoitetut turvakengät laskevat askelia ja kulutettjua kaloreita sekä mittaavat käyttäjänsä asentoa. Ne osaavat myös varoittaa, mikäli kengillä seistään liian pitkään tärisevällä ja siten terveysongelmia aiheuttavalla alustalla.

Urheilun maailmaa

Lähteekö lämyä? Sense Arena esitteli jääkiekkomailan virtuaalitodellisuuteen tuovaa innovaatiota. Mailalla saattoi huitoa tyhjää ilmaa, mutta vr-lasien näkymässä lavasta lähti rivakasti kiekkoja kohti virtuaalista maalivahtia. Tsekkiläisyhtiön ständillä oli muuten piipahtanut myös takavuosien NHL-tähti Patrik Elias.
Terveys ennen kaikkea. Kuten nuorten kisojen kultasankarin ja joukkueen kapteenin Aarne Talvitien ikävä loukkaantuminen osoittaa, voi urheilussa tapahtua ikäviä asioita milloin tahansa. Jääkiekkokaukaloissa viime aikoina tapetilla olleet aivotärähdykset ovat johtaneet ruotsalaisen Akervallin kehittämään kovin suomalaisittain nimetyn älyhammassuojan. SISU osaa kertoa onko pelaajan saama taklaus johtanut aivotärähdykseen vai ei - eli voiko pelaaja enää jatkaa ottelussa.
Paljon penkki? Vanhan liiton erityisesti suosima penkkipunnerus saa aivan uusia sävyjä älypenkistä. Varmistajaakaan ei tarvita, sillä tanko liikkuu tarvittaessa pois rinnan päältä moottoreiden avustamana.
Speden jalanjäljillä. Ranskalaisia innovaatioita esitelleellä osastolla huomio kiinnittyi kovin tutunnäköiseen älytauluun. Ovatko ranskalaiset siis varastaneet Speden jo vuosikymmeniä sitten tekemän keksinnön? Tällä kertaa onneksi eivät. Ilmapistoolikäyttöön tarkoitettu keksintö on todellisuudessa vain herkillä antureilla varustettu läpinäkyvä levy, joka osaa tunnistaa äärimmäisen tarkasti mihin kohtiin ilmakiväärin luoti osuu. Levyn takana voi sitten olla näyttö, jossa on esillä joko perinteinen taulu osumapisteineen - tai haastavampana kohteena vaikka jonkinlainen animaatio.

Turvatekijät

Pahin kaikista. Jackassin Johnny Knoxvillen legendaarinen testi, jossa mieheen kokeiltiin mellakanhallintavälineitä päättyy lausahdukseen, jossa Knoxville toteaa pippurisumutteen olleen selvästi kaikista testatuista välineistä pahin. Nyt pippurisumutekin on tuotu uudelle vuosikymmenelle ruotsalaisen startupin voimin. Muutaman kympin hintainen älysumute on varustettu päällekarkaajan sokaisevalla led-valolla ja bluetooth-yhteydellä, joka soittaa suihkeen laukaisun yhteydessä joko yleiseen hätänumeroon tai erikseen valitulle luottokontaktille.
Sähköistä tärinää. Taser Pulse+ vie saman ajatuksen vielä askelta pidemmälle. Tähtäystä helpottamassa on laser, ja sähköiskun luvataan lamauttavan päällekarkaajan 30 sekunniksi. Liipasinta painaessa puhelimesta lähtee välittömästi gps-tieto viranomaisille. Mikäli 449 dollarin hintaista laitetta joutuu käyttämään, lupaa valmistaja lähettää uuden tilalle ilmaiseksi.

Juomaa joka janoon

Pönttö pörisemään. CES-osastoilla on esillä jos jonkinlaista viiniin, olueen tai kahviin liittyvää teknologiaa. Myös alkoholittomien ja kofeiinittomien juomien ystäville löytyy kuitenkin tarjontaa. Kuvissa näkyvällä pöntöllä voi tehdä itse mineraalivettä. Samalla vesi kulkee tehopuhdistuksen läpi, ja lopputuloksen valmistaja lupaakin olevan jopa 60 kertaa puhtaampaa kuin perinteisin keinoin suodatetun veden.
Kuumaa suklaata. Mikäli terveysasioiden sijasta sydäntä lähempänä ovat makeat asiat, löytyy tähänkin vaivaan lääke CES:in syövereistä. Japanilaisella kaakaokoneella syntyy todella tymäkkää, artesaanitason kuumaa juomaa vedestä ja suklaamuruista.

Bitin CES-tiimi jatkaa raportointia edelleen, pitäkää silmällä myös Instagramia, jonne luvassa huomenna ekstramäärä materiaalia.

Lue myös: