Suositun mediaohjelmisto Kodin nimi on kärsinyt piratismiliitoksista. Nyt sen harmiksi ovat saapuneet myös tuotemerkkejä tehtailevat trollit.

Kodiin saatavilla olevat, sisältöjen luvattoman katselun mahdollistavat liitännäiset ovat johtaneet ohjelmiston oikeuteen asti. Kodin kehittäjät ovat harmissaan siitä, että heidän ohjelmistostaan on tullut synonyymi piratismille ja sisältöjen luvattomalle katselulle.

Paine ei ainakaan ole helpottamassa, sillä kuvaan on astunut uusi kiusa, tuotemerkkitrollit. Esimerkiksi Kanadassa Kodin tuotemerkin on rekisteröinyt Geoff Gavora. Gavora käyttikin hiljattain hankkimiansa oikeuksia potkiakseen Kodi-laitteet ulos paikallisesta Amazonista, Engadget kirjoittaa.

Nyt Amazon Kanadasta Kodi Box -medialaitteen hankkivan täytyykin turvautua Gavoran laitteeseen tai maksaa hänelle rojalteja oman version kehittämisestä. Kodi-laitteita ei luonnollisesti ole pakko hankkia juuri Amazonista, mutta tuotemerkkitrollaus rajoittaa siitä huolimatta kuluttajan valintamahdollisuuksia.

Kodin kehittäjät ovatkin ryhtymässä vastaiskuun. Ketään ei kuitenkaan olla raahamassa oikeuteen – vielä. Aluksi kehittäjät pyrkivät valistamaan kuluttajia Kodi-ohjelmiston vapaan ohjelmiston luonteesta. Mikäli se ei saa tuotemerkkitrolleja perääntymään, on luvassa todennäköisesti oikeusjuttuja, Engadget huomauttaa.