Kryptovaluuttapalveluihin kohdistuvat rikokset ovat valitettavan yleisiä. Saaliin jäljittäminen on vaikeaa, joten toiveet sen palautumisesta oikeille omistajille ovat usein laihat.

The Next Web kirjoittaa, että eteläkorealainen kryptovaluuttojen vaihtopalvelu Upbit on kertonut joutuneensa mittavan varkauden uhriksi. Hakkerit ovat onnistuneet nappaamaan sen hallusta 342 000 etheriä. Niiden arvo on päivän vaihtokurssin mukaan lähes 46 miljoonaa euroa.

Upbitin mukaan saalis siirrettiin sen lompakosta hakkerin lompakkoon, jossa niiden ainakin päivällä sanottiin edelleen olevan. Upbit vakuuttaa vastaavansa asiakkaille koituneista vahingoista, jotta näille ei aiheudu menetyksiä. Asiakkaiden kryptovaluutat on nyt lisäksi siirretty parempaan talteen ja palvelu on toistaiseksi keskeyttänyt toimintansa.

Kryptovaluuttojen säilyttämisessä käytetään kahdenlaisia lompakoita, ”kylmiä” ja ”kuumia”. Jälkimmäiset ovat softapohjaisia säilytysratkaisuja, tyypillisesti tietokone- tai mobiilisovelluksia. Ne on tarkoitettu kryptorahojen liukkaampaan liikutteluun. Kylmät lompakot sen sijaan on tarkoitettu pysyvämmille talletuksille. Ne ovat usein laitteilla, jotka eivät ole jatkuvassa verkkoyhteydessä.

Hakkerit kävivät varkaissa Upbitin kuumassa lompakossa. Varkailta säästyneet asiakkaiden varan on nyt varmuuden vuoksi nyt siirretty kuumista lompakoista kylmiin enempien vahinkojen välttämiseksi.