Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sekä maan hallitseva puolue, AKP, ovat tulleet maailmanlaajuisesti tutuiksi pyrkimyksissään hiljentää verkossa esitettävät, hallitusta kritisoivat mielipiteet. Nyt seinää vasten joutui myös anonyymiteettinsä vuoksi suosittu Tor-verkko.

Vahtikoiraryhmä Turkey Blocks havaitsi, että Turkki on tilkinnyt suorat Tor-yhteydet maan rajojen sisäpuolelta.

Engadget kertoo, että toistaiseksi yhteyden saa muodostettua Bridge Mode -hyppäyksen avulla, mutta ilmeisesti palveluntarjoajat kykenevät silloinkin murskaamaan nettinopeudet.

Tor-yhteyksien torppaaminen on osa diktaattorimaisin ottein hallitsevan hallituksen tuoretta linjausta, joka kieltää vpn-yhteyksien käyttämisen. Kiellon myötä Erdoğan pyrkii pysymään vallassa hiljentämällä protestiäänet muun muassa tekemällä tiedonjaosta, kommunikaatiosta ja yhdistymisestä mahdollisimman vaikeaa, sekä estämään puolueettomien ja sensuroimattomien uutislähteiden kuulumisen.

Kuten Engadget sanoo, jos käyttäjä ei ole valmis käyttämään Tor-yhteyttä Bridge Moden avulla, on vain hyväksyttävä, että Turkin hallitus tarkkailee mitä kansalainen netissä tekee ja näkee.