Boeingin hiljattain ostama Ilmailualan tutkimusyhtiö Aurora Flight Sciences esitteli itsenäiseen lentotoimintaan kehittämäänsä teknologiaa. Esittelykappaleena toimi vanha UH-1H Huey -sotilashelikopteri, johon järjestelmä oli asennettu. Kopterilla lennettiin kolme tavarankuljetuslentoa.

Esitys järjestettiin Yhdysvaltain merijalkaväen tukikohdassa Quanticossa. Vanha UH-1H lensi kolme tavarankuljetuslentoa ilman pilottia. Kaksi maavoimien sotilasta antoi maasta käsin tietoa helikopterille. Yhteydenpito kopteriin hoidettiin tabletin ja kannettavan tietokoneen avulla.

Aurora oli varustanut helikopterin optisella Lidar-tutkalla sekä kamera-antureilla, jotka mahdollistivat esteiden havaitsemisen ja väistötoimenpiteet. Lisäksi järjestelmä arvioi laskeutumispaikan turvallisuutta, The Verge kirjoittaa.

Auroran järjestelmä suunnitteli tehtävän eri vaiheet itsenäisesti. Se kartoitti parhaan mahdollisen lentoreitin kohteeseen, vältteli mahdollisia esteitä ja lentokieltoalueita sekä valitsi parhaan laskeutumispaikan mahdollisimman läheltä maassa odottavia joukkoja.

Auroran järjestelmä on suunniteltu riippumattomaksi, joten se voidaan sovittaa sotilashelikopterin lisäksi myös muuhun lentokalustoon. Ainoa edellytys on, että ilmaan noustaan ja sieltä laskeudutaan pystysuoraan (vertical take-off and landing, VTOL).