Twitter on kertonut kokeilevansa uutta toimintoa, jonka avulla käyttäjät voivat tienata rahaa tviiteillään, kirjoittaa Cnet. Super Follow -toiminto asettaa osan tviiteistä maksumuurin taakse siten, että vain maksullisen tilauksen tehneet seuraajat pääsevät lukemaan niitä.

Vain maksaville seuraajille tarkoitettujen tviittien lisäksi ”superseuraajat” pääsevät lukemaan seuraamiensa käyttäjien uutiskirjeitä, jotka ovat tavallista tviittiä pidempiä yhteenvetoja käydyistä keskusteluista.

Twitterin mukaan toiminto motivoi sisällöntuottajia luomaan lisää yleisön suosimaa sisältöä. Ominaisuudesta lienee hyötyä etenkin jo valmiiksi suosituille käyttäjille, jotka voivat tarjota innokkaimmille faneilleen lisäherkkua yksinoikeudella.

Toiminto on tulossa Twitteriin myöhemmin tänä vuonna. Tuote-esittelyssä käytetyissä ruutukaappauksissa kuukausitilauksen hinnaksi mainitaan 4,99 dollaria, mutta ilmeisesti käyttäjä voi itse päättää, kuinka paljon hänen seuraamisensa maksaa.

Toinen mielenkiintoinen uusi toiminto on Communities, joka muistuttaa hieman Facebook-ryhmiä. Toiminnon avulla käyttäjät voivat keskustella harrastuksista tai muista kapeammista mielenkiinnon kohteista rajatuissa yhteisöissä ilman, että tviitit menevät etusivun syötteeseen.

Twitter on asettanut myös kovia kasvutavoitteita itselleen. Yhtiö haluaa kaksinkertaistaa liikevaihtonsa 7,5 miljardiin dollariin vuoteen 2023 mennessä. Vuoden 2023 yhtiö tavoittelee 315 miljoonaa käyttäjää, kun viime vuoden lopussa niitä oli 192 miljoonaa.