Twitchin striimaajat kohtaavat jälleen tekijänoikeusongelmia. The Vergen mukaan useat striimaajat ovat saaneet Digital Millennium Copyright Act (DMCA) -varoituksia, joiden mukaan osa heidän sisällöistään rikkoo tekijänoikeuksia. Usein tekijänoikeusrikkomuksissa on kyse musiikista.

Twitch ei ole antanut striimaajille mahdollisuutta esittää vastapuolustusta vaan poistaa sisällöt välittömästi: näin ollen striimaajilla ei ole ollut mahdollisuutta edes arkistoida sisältöjään talteen ennen poistoa. Twitchin viestin mukaan kyseessä on varoitus, jonka tarkoituksena on antaa striimaajille tilaisuus oppia tekijänoikeuslaista sen sijaan, että he saisivat jäähyn palvelusta.

The Vergen mukaan Twitchin hätäiselle toiminnalle on olemassa selitys. DMCA:n mukaan alustaa vastaan ei voida nostaa kannetta, mikäli se ryhtyy välittömästi toimiin tekijänoikeuksia loukkaavan materiaalin poistamiseksi.

Twitchin edustajan mukaan alustasta on tullut tärkeä palvelu artisteille ja lauluntekijöille erityisesti haastavana pandemia-aikana.

”On ratkaisevan tärkeää, että suojelemme lauluntekijöiden, taiteilijoiden ja muiden musiikkialan kumppaneiden oikeuksia. Kehitämme edelleen työkaluja ja resursseja, jotta voimme kouluttaa sisällöntuottajiamme ja antaa heille mahdollisuuden hallita sisältöä entistä paremmin samalla kun teemme yhteistyötä toimialalla tunnustettujen toimijoiden kanssa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi”, edustaja kertoo.