Uutisoimme maanantaina, että Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua on maksanut Twitterille saadakseen lisänäkyvyyttä julkaisuille, joilla on pyritty mustamaalaamaan Hongkongin mielenosoittajia.

Twitter tiedottaa havainneensa valtiollisen vaikutuskampanjan, jolla on yritetty kylvää poliittista eripuraa ja heikentää mielenosoittajien uskottavuutta. Siihen on osallistunut 936 tiliä, joita operoidaan Kiinasta.

Twitter julkaisi esimerkkejä näiden tilien tviittauksista tiedotteessaan sekä tietoturva-ammattilaisille tarkempaa perehtymistä varten kaksi datasettiä näiden tilien tviittauksia.

TechCrunchin mukaan ne ovat vain jäävuoren huippu: Twitter on lisäksi sulkenut arviolta 200 000 tunnusta, joita ei ehditty käyttämään spämmäyskampanjaan. Niistä monet oli luotu aiempien suljettujen tilien korvaamiseksi. Tilin eston jälkeen uuden tilin tekeminen eston kieltämiseksi rikkoo palvelun sääntöjä, kuten myös valetilien luominen ja koordinoidun manipulaatiokampanjan pyörittäminen.

Kiina on estänyt Twitterin toiminnan maassa valtiollisella palomuurillaan. vaikutuskampanjaan osallistuneita tilejä on käytetty vpn-palvelujen kautta.