Moni Twitter-käyttäjä on yllättynyt, kun poistetuiksi luullut tviitit ovat ilmestyneet takaisin omaan profiiliin. Jos vaikka takavuosien kiusallisia mouhotuksia on myöhemmin siivonnut pois, saattaa profiili olla uuden siivouksen tarpeessa. Aiheesta uutisoi ZDNet.

Havainnon palautuneista tviiteistä teki muiden muassa tietoturva-asiantuntija ja avoimen lähdekoodin kehittäjä Richard Morrell, joka kertoi havainnostaan Mastodonissa.

Morrell kertoi poistaneensa kaikki tviittinsä marraskuussa 2022. 38 000 tviittiä poistettiin ja perään hän käytti vielä Redact-palvelua ja sen avulla poisti kaikki tykkäykset, mediasisällön ja uudelleentviittaukset. Viime viikolla hän huomasi 34 000 tviitin palautuneen.

Sadat ihmiset ovat sittemmin raportoineet vanhojen tviittiensä palautumisesta. Poistetut tviitit on alkujaan julkaistu ennen marraskuuta 2022.

Pääosin palautuneet tviitit ovat kolmannen osapuolen palvelun avulla poistettuja, mutta ei kaikissa tapauksissa. Mitään täysin yhtenäistä kaavaa palautuneille tviiteille ei siis vaikuta olevan.

On arveltu, että Twitterin sisällä on siirretty palvelimia datakeskuksista toisiin, mutta niitä ei ole asianmukaisesti siivottu välissä. Eräs Twitterin infran parissa aiemmin työskennellyt arvelee, että poistettujen kirjoitusten palautuminen palveluun on luultavin seuraus, mikäli siirtoja ei tehdä oikein.

Morrell pohti tapauksen myös osoittavan, ettei Twitter tällä hetkellä hallitse käyttäjien yksityisyyttä ja että poistettujen kirjoitusten palautuminen tarkoittaa tietosuoja-asetuksen rikkomista.

Twitter ei ole kommentoinut asiaa. Sen mediasähköposti vastaa kaikkiin tiedusteluihin kakkaemojilla.