Sosiaalisessa mediassa leviävät huhut, valeuutiset ja yleinen väärä tieto ovat aiheuttaneet eri palveluille harmaita hiuksia jo pidemmän aikaa. Ongelma on kuitenkin muuttunut entistä kriittisemmäksi aikana, jolloin ihmiset etsivät kuumeisesti tietoa ja apua koronapandemian keskellä.

Twitter on tarttunut tähän ongelmaan kovin ottein.

Palvelu ryhtyy tarkastelemaan entistä tiiviimmin alustalle julkaistuja viestejä, jotka käsittelevät koronavirusta, kirjoitetaan Twitterin omassa blogitekstissä. Twitter pyrkii tunnistamaan viestit, jotka sisältävät mahdollisesti harhaanjohtavaa tai vahingollista tietoa koskien epidemiaa.

Näiden viestien alle lisätään linkki, jonka kautta lukija saa tarkempia tietoa taudista vahvistetusta lähteestä.

Mikäli viesti sisältää haitalliseksi todettua tietoa, niin twiitin päälle voidaan asettaa teksti, joka varoittaa viestin sisällöstä. Varoitus peittää koko päivityksen siten, että lukijan pitää ensin itse sulkea se. Samanlainen käytäntö on jo käytössä esimerkiksi väkivaltaisen tai aikuisille suunnatun sisällön kohdalla.

Varoituksessa todetaan, että viestin sisältö on ristiriidassa terveysviranomaisten antamien lausuntojen kanssa. Molemmat käytännöt koskevat myös palvelussa jo julkaistuja viestejä.

Varoitus peittää koko tekstin.