Twitter on liputtanut varoitusmerkillä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tviitin, jossa hänen väitettiin olevan immuuni koronavirukselle, uutisoi CNN.

”En voi saada sitä (immuuni), enkä voi tartuttaa sitä. Erittäin mukava tietää!” Trump kirjoitti sunnuntaina Twitterissä.

Trump on julistautunut immuuniksi myös Fox Newsin haastattelussa. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole lääketieteellistä näyttöä sille, että kerran koronaviruksen sairastaneet olisivat taudille immuuneja. Twitterin varoitusmerkinnän mukaan tviitti on näin ollen rikkonut palvelun sääntöjä harhaanjohtavien ja mahdollisesti haitallisten koronavirusta koskevien tietojen levittämisestä.

Trump julkaisi saman tekstin myös Facebook-tilillään, mutta palvelu ei ole reagoinut siihen mitenkään, vaikka se rikkoo myös Facebookin sääntöjä. Maanantaina klo 12 Suomen aikaa immuniteetista kertova julkaisu on kerännyt palvelussa jo yli 65 tuhatta jakoa. Facebook ei ole toistaiseksi kommentoinut tilannetta.

Trumpin immuniteettiä koskeva tviitti ei ole ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltain istuva presidentti rikkoo somepalveluiden sääntöjä koronavirukseen liittyvästä informaatiosta. Esimerkiksi viime viikolla sekä Twitter että Facebook poistivat Trumpin julkaisun, jossa hän väitti koronaviruksen olevan vähemmän tappava kuin kausiluonteinen flunssa.