Hybridityö tuottaa joillekin yrityksille vaikeuksia, mutta yksi lääke sen korjaamiseen voisi olla ”intraversumi”. Siis intranetin ja metaversumin (Mikä ihmeen metaversumi?) yhdistelmä. Aiheesta uutisoi The Register .

Idean intraversumista esittelivät tutkimusyhtiö Gartnerin analyytikot yhtiön tilaisuudessa Australiassa.

Analyytikkojen mukaan hybridityötä voi olla vaikea ylläpitää, kun yhtiöt toivoisivat työntekijöidensä olevan toimistolla ja nämä puolestaan toivoisivat enemmän etätyöskentelyä.

Työntekijöitä voi olla vaikea painostaa toimistolle, koska nämä voivat vaihtaa paikkaa sellaiseen, joka tarjoaa enemmän joustoa.

LUE MYÖS:

Uusien työntekijöiden rekrytointi ei välttämättä myöskään tuota hedelmää, jos potentiaaliset hakijat katsovat yrityksen välineiden olevan vanhanaikaisia tai turhauttavia.

Ratkaisu voisi olla intraversumi. Tilaisuudessa analyytikot havainnollistivat sitä avatarhahmoilla, jotka leijailivat toimistoa muistuttavassa tilassa.

Kovin tarkkaa määrittelyä intraversumille ei annettu, mutta kuulijoita muistutettiin siitä, ettei metaversumi saisi olla vain yksi yksittäinen asia, vaan yhdistelmä eri teknologioita, kuten lisättyä todellisuutta koulutus- tai yhteistyötilanteissa.

Varoituksen sanakin annettiin. Intraversumit voivat flopata tai ne voivat jäädä vain joidenkin yritysten käyttöön, mutta pelkkä näkyvyys sille, että ainakin on yritetty, voi auttaa. Vaikka intraversumi ei olisi erityisen tuottava, se antaa kuvaa siitä, että on rohkeasti kokeiltu uutta.

Analyytikkojen mukaan monissa organisaatioissa mennään metsään siinä, että talousnäkymien heikentyessä keskitytään vain niihin investointeihin, jotka todennäköisimmin pitävät liikevaihtoa yllä. Kun talous sitten lähtee elpymään, voivat tällaiset toimijat jäädä muista jälkeen.