Asus on julkaissut uusimman Zen AiO 27 -sarjan tietokoneen. Kyseessä on tyylikkäästi muotoiltu pöytäkone, joka pakkaa yhteen näytön, keskusyksikön ja jopa puhelimen laturin.

Jos ”all-in-one”-mallisen koneen hankkimisen pointtina on saada työpöytä siistiksi, tietokoneeseen integroitu langaton laturi sopii käyttäjän tarpeisiin kuin nenä päähän, kirjoittaa The Verge. 7,5 watin Qi-laturi on ikään kuin piilotettu laitteen jalustaan.

Asus-uutuus vakuuttaa myös muilla ominaisuuksillaan. 27 tuuman 4k-kosketusnäytön lisäksi laitteesta löytyy Intelin kahdeksannen sukupolven Core i7-8700T -suoritin, Nvidian GTX 1050 -näytönohjain, 16 gigatavua keskusmuistia, 2 teratavun kovalevy sekä 512 gigatavun SSD-levy.

Myös liitännöissä löytyy: mukana on Thunderbolt 3 -portti, kolme A-tyypin USB 3.1 -porttia, yksi USB 2.0 -liitäntä, HDMI-liitännät sisään ja ulos sekä ethernet-portti.

Laite tukee Amazonin Alexa-älykaiutinta ja siitä löytyy infrapunakamera Windows Hello -toiminnolle.

Hintaa kertyy Jenkkilässä 1999 dollaria, mikä on linjassa esimerkiksi kilpailevien iMac-koneiden kanssa. Suomessa hinnaksi kerrotaan noin 1550-1600 euroa. Mikäli all-in-one ei ole välttämättömyys, löytyy markkinoilta edullisempia vaihtoehtoja.