Pahaa-aavistamaton kahden lapsen isä sai poliisin luodista ja menetti henkensä pari vuotta sitten Kansasissa. Tapahtumat lähtivät liikkeelle kahden Call of Duty: WWII -peliä verkossa pelanneen nuorukaisen kiistasta. Sen aloitti kiista 1,50 dollarin vedonlyönnistä, mihin nähden seuraukset olivat hyvinkin kohtuuttomat.

Nyt 19-vuotias Casey V. hermostui kiistakumppaniinsa niin pahoin, että usutti kaverinsa Tyler B:n soittamaan väärän hälytyksen poliisille. Tyler kertoi, että kansasilaisosoitteessa oli meneillä aseellinen kidnappaus. Poliisi riensi hätiin ja ampui ovelle tulleen miehen.

Nyt kävi kuitenkin niin, että osoite oli ollut totaalisen väärä eikä ammutulla miehellä ollut mitään tekemistä riidan kanssa. Casey V. oli antanut Tyler B:lle pelitoverinsa vanhan osoitteen.

Casey vakuutti oikeudessa olevansa kamalan pahoillaan. En tarkoittanut, että mitään tapahtuisi ja ajattelen asiaa päivittäin, hän vuodatti.

Tuomari totesi, että rangaistuksia ei anneta aikomusten vaan tapahtumien perusteella, ja luki Caseylle 15 kuukauden vankeustuomion. Lisärangaistuksena tuli pelikielto kahdeksi vuodeksi, NBC kirjoittaa.

Varsinaisesti niin kutsutun swat-puhelun soittanut kumppani oli jo aiemmin saanut 20 vuotta vankeutta. Hänellä oli ennestään pitkä historia muun muassa aiheettomista hätäpuheluista.

Myös alkuperäisen riidan toinen osapuoli oli aluksi syytteessä, koska hän oli tietoisesti kertonut väärän osoitteen Caseylle ja vieläpä yllyttänyt tätä ”tekemään jotakin”. Nuorukainen vältti rangaistuksen, koska suostui auttamaan viranomaisia.

Ammutun miehen omaiset ovat yrittäneet saada myös surmaluodit ampuneita poliiseja vastuuseen. Nämä kuitenkin selittivät uskoneensa uhrin tavoittelevan asetta ja selvisivät syytteittä.

Lähde: Tivi