Uber-kyytipalvelun toiminta on herättänyt parranpärinää ympäri maailmaa lukuisista eri syistä. Nyt yrityksen tutkija on paljastanut, missä tilanteessa sovelluksen käyttäjät olisivat valmiita maksamaan kyydistään jopa lähes kymmenkertaisen hinnan.

Yhdysvaltalaisen National Public Radion podcastissa vieraillut Uberin Keith Chen paljasti yrityksen sovelluksen vakoilevan myös käyttäjän älypuhelimen akun varaustilaa. Jos akku on hyytymässä, ihmiset ovat valmiita maksamaan Uberin tutkimuksen mukaan jopa 9,9-kertaisen hinnan kyydistään.

Chen lupasi lähetyksessä, ettei Uber aio käyttää akkutietoja hinnoittelun pohjana. Virallinen syy akun varauksen tarkkailemiseen on Uberin vähävirtainen tila, johon sovellus siirtyy, jos akkua on jäljellä vähän.

Podcastissa paljastui myös muita mielenkiintoisia tietoja hinnoittelusta. Ihmiset esimerkiksi nappaavat todennäköisemmin Uber-kyydin, jos sen hintakerroin on 2,1 kuin 2,0. Tasaluku tuntuu ihmisistä keinotekoiselta hinnankorotukselta, kun taas 2,1 vaikuttaa tarkkaan harkitulta ja lasketulta.