Pelijätti Ubisoftin Kanadan konttorilla kuohuu, kirjoittaa The Register. Kolme korkeassa asemassa olevaa johtajaa on erosi viikonlopun aikana seksuaalisten häirintäsyytösten takia.

Assassin’s Creed- ja Far Cry -peleistä tunnetun firman konttorilla Kanadassa oli ollut jo pitkään ”myrkyllinen ilmapiiri”, johon toimiston kaksi miespuolista johtajaa eivät puuttuneet. Myöskään naispuolinen hr-osaston johtaja ei ollut reagoinut työntekijöiden tekemiin seksuaalista häirintää koskeviin valituksiin, vaan antoi irstailun jatkua. Koko kolmikko on nyt irtisanoutunut.

Työntekijät valittivat muun muassa siitä, että heidät oli pakotettu juomaan alkoholia pahoinvointiin asti ja huijattu syömään kannabisleivonnaisia. Naistyöntekijät valittivat irstaista kommenteista ja fyysisestä häirinnästä. Miestyöntekijät olivat myös avoimesti näyttäneet naiskollegoilleen pornoa.

Häiriökäytös sai jatkua hr:n silmien alla, sillä yhtiö takoi samaan aikaan kovaa tulosta, yhtiö kertoi 12. heinäkuuta pitämässään konferenssissa.

Hr:lle tehtiin yhteensä yli sata valitusta seksuaalisesta häirinnästä ja 20 työntekijää on joutunut tutkinnan kohteeksi.